Kineski investitori veoma zainteresovani za projekte u Beogradu

Bilo je reči i o predstojećem nastavku radova na izgradnji podzemne garaže u Vlajkovićevoj ulici, koja će, kako je planirano, imati 284 parking-mesta.

Aleksandar Šapić (Foto: FoNet / Aleksandar Barda)

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić sastao se danas sa delegacijom kineske provincije Šandong i predstavnicima kompanije „Čajna Šandong“. Poruka sa sastanka je: Kineski investitori se interesuju za ulaganje u projekte u Beogradu

Šapić je, naime, sa delegacijom iz Kine razgovarao o mogućem širenju saradnje, jer su kineski investitori veoma zainteresovani za ulaganje u projekte u Beogradu, koji sa kompanijom „Čajna Šandong“ ima potpisan ugovor o partnerstvu, saopštio je Beoinfo.

Dogovoreno je da se poveća broj međusobnih poseta, kako bi se precizirale oblasti saradnje, a osim infrastrukture, istaknuti su projekti u oblasti kulture, obrazovanja, sporta i razmene studenata.

Kinezi ulažu sedam miliona evra u garažu pored Skupštine

Bilo je reči i o predstojećem nastavku radova na izgradnji podzemne garaže u Vlajkovićevoj ulici sa 284 parking-mesta. U skladu s ugovorom o javno-privatnom partnerstvu, kineska investicija je oko sedam miliona evra, tako da novac neće biti izdvajan iz gradskog budžeta. To je jedna od četiri podzemne garaže koje su predviđene da ih u Beogradu gradi kineski investitor. (FoNet)

Više o ovoj temi čitajte na: