Tepić: Beogradski izbori „nisu izbori“, mora ponavljanje

Sve su učestaliji signali iz srpske opozicije da su beogradski izbori 2. juna neprihvatljivi. Sada je Marinika Tepić iz Stranke slobode i pravde (SSP) ocenila da glasanje u zakazanom terminu “nisu izbori”.

(Foto: Milica Vučković, Fonet)

Potpredsednica SSP je na Iksu ukazala su neprihvatljive izmene izborniih uslova posle raspisivanja izbora. „Ovo nisu izbori“, zaključila je, i moraju se „opet ponoviti“. 

Naime, predsednica Skupštine Ana Brnabić je 1. aprila počela „dijalog“ sa opozicijom o izbornim uslovima na osnovu preporuka ODIHR. Već 3. aprila je odbacila zahteve opozicije i raspisala izbore.

„Rekli smo, hajde, ispoštujte tri osnovna principa i sve preporuke, radićemo i danonoćno da stignemo pre raspisivanja izbora. Odbila je i 3. aprila raspisala izbore“, navela je Marinika Tepić.

Prema njenim rečima, 7. aprila predata je „Vučićeva“ lista. Dan kasnije Ana Brnabić je poslala izmene pet zakona koji se tiču već raspisanih izbora.

“Ko je ikada igde video da se zakoni o izborima menjaju nakon raspisanih izbora”, dodala je Marinika Tepić. (Fonet, Kompas)