Baby Lasagna odbio novac Vlade Hrvatske: Poručio Plenkoviću da ih donira bolnici koja leči decu od raka

Vlada Hrvatske danas je donela odluku o dodeli novčane nagrade Marku Purišiću, umetničkog imena Baby Lasagna (Bejbi Lazanja), u iznosu od 50.000 evra za uspeh na ovogodišnjem Eurosongu i kao posebno priznanje Vlade za doprinos promovisanju i međunarodnoj vidljivosti Hrvatske.

Baby Lasagna (Foto: FoNet/AP Photo/Martin Meissner)

Purišić je ubrzo, uz zahvalnost, saopštio da ne može da prihvati novac.

„Zahvaljujem hrvatskoj Vladi na novčanoj nagradi u iznosu od 50.000 evra. Ipak, taj novac ne mogu da prihvatim. Mogao bih navesti mnogo razloga zašto, ali prvi, najbitniji i dovoljan je što postoji puno drugih pojedinaca i organizacija kojima će taj novac daleko više pomoći“, napisao je na Instagramu Bejbi Lazanja.

On je zamolio premijera Hrvatske Andreja Pelnkovića da u njegovo i u ime Vlade 25.000 evra donira Zavodu za pedijatrijsku onkologiju i hematologiju s dnevnom bolnicom „Mladen Ćepulić“, prenosi HRT.

„Ostalih 25.000 evra voleo bih da doniram Zavodu za pedijatrijsku hematologiju, onkologiju i transplantaciju krvotvornih matičnih stanica KBC Zagreb“, naveo je Purišić.

Vlada je obrazloženju odluke o dodeli nagrade navela kako se projekt Bejbi Lazanje pokazao kao „izvrstan primer osmišljene muzike s etno prizvukom i elementima narodne nošnje te prikaza života na selu i izazova mladih ljudi suočenih s odlukom o odlasku u velike gradove“.

FoNet