Vučić sa Dodikom na molitvi kod patrijarha pred put u Njujork (FOTO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je pred današnji put u Njujork zatražio blagoslov od patrijarha Srpske pravoslavne crkve Porfirija i pomolio se Bogu u hramu Svetog Save u Beogradu.

Patrijarh Porfirije i Aleksandar Vučić (Foto: FoNet)

„Idem u Njujork da se borim svom snagom i srcem za budućnost naše zemlje. Silni su oni koji su protiv nas, ali Srbija je naša najveća svetinja. Mnogo je laži, ali je istina jedna i večna“, poručio je Vučić na Instagramu.

Predsednik Srbije poručio je da će se trobojka Srbije ponosno vijoriti u Njujorku, gde će, kako je ranije najavljeno, imati brojne sastanke uoči sednice Generalne skupštine Ujedinjenih nacija na kojoj će se raspravljati o rezoluciji o Srebrenici.

Vučić je dodao i da će se pod okriljem zastave Srbij „novu energiju u zalaganju za pravedniji svet naći sve slobodarske zemlje, sve nacije koje se bore za dostojanstvo i pravdu, koja je dugo bila obesmišljavana i ponižavana“.

„Živela Srbija“, poručio je Vučić, uz objavljenu sliku kako u Hramu Svetog Save pali sveću u društvu predsenika Republike Srpske Milorada Dodika.

FoNet

Pročitajte i: