Brat od ujaka Uroša Blažića dobio godinu i po dana zatvora, ujak oslobođen

Gavrilović je dobio kaznu ispod zakonskog minimuma za krivično delo za koje je osuđen.

Foto: Envato

Brat od ujaka Uroša Blažića, optuženog za masovno ubistvo u selima Malo Orašje i Dubona, osuđen je na zatvorsku kaznu od osamnaest meseci, a Blažićev ujak je – oslobođen optužbe.

Kazna ispod zakonskog minimuma

Boris Gavrilović dobio je, dakle, godinu i po dana zatvora, što je, kako navodi N1, ispod zakonskog minimuma za krivično delo za koje je osuđen.

Naime, za krivično delo za koje je osuđen – a to je nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu – predviđena je kazna od dve do 12 godina zatvora.

Kako N1 navodi, advokat odbrane tražio je od sudije da se uzme u obzir da je Blažićev brat priznao krivično delo i da je bio saradljiv tokom sudskih procesa i zato je tražio da se kazna umanji.

Njegov otac, a Blažićev ujak, Goran Gavrilović, oslobođen je svih optužbi za krivično delo koje mu se stavlja na teret jer nisu izneti potrebni dokazi.

Šta je policija pronašla kod Gavrilovića?

Gavrlovići su vlasnici objekta u kome se Uroš Blažić sakrio nakon zločina za koji je okrivljen, a to je ubistvo devet i ranjavanje 12 osoba u noći između 4. i 5. maja prošle godine, u selima Dubona i Malo Orašje.

U jednom od tih objekata je i uhapšen, a policija je prilikom pretresa domaćinstva Gavrilovića, pronašla veću količinu oružja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava.

N1 / Kompas

Pročitajte i: